Жұмыртқаның сарысы қосылған ақ тұздық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер ақ тұздық - 800 г, жұмыртқа (сарысы) - 4 дана., кілегей немесе сорпа - 100 г, май - 150 г, лимон қышқылы - 1 г, мускат жаңғағы - 1 г, ұнтақталған бұрыш 0,5 г
Сипаттамасы Шикі жұмыртқаның сарысы мен сары май кесектерін терең кастрюльге салыңыз, кілегей немесе сорпаны құйып, қыздырыңыз, үздіксіз араластырыңыз. Қоспа 60-70 С дейін қызған кезде, ыдыстарды пештен алыңыз да, араластыруды тоқтатпай, ыстық ақ тұздықты құйыңыз. Дайындалған тұздыққа тұз, бұрыш, лимон шырыны немесе лимон қышқылы, мускат жаңғағын қосып, араластырыңыз, содан кейін сүзгіден өткізіңіз. Тұздық қайнатылған және бұқтырылған ет тағамдарымен бірге беріледі - қой, бұзау, тауық, тауық, аң.