Бауырдан жасалған сорпа пюресі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Бұзау немесе тауық бауыры - 50 г, сәбіз - 20 г, ақжелкен - 10 г, пияз - 20 г, ұн - 20 г, май - 20 г, сүт - 75 г, жұмыртқа (сарысы) - 1/8 дана., крутондар - 18 г.
Сипаттамасы Бұзау немесе тауық бауырын ұсақтап тураңыз, қуырылған тамырлар мен пиязбен бірге аздап қуырыңыз, содан кейін жұмсақ болғанша қайнатыңыз. Дайын өнімдерді сүрту машинасының көмегімен немесе елеуіш арқылы сүртіңіз. Сонымен бірге ақ тұздықты дайындаңыз, оны 15-20 минут қайнатыңыз. Дайын тұздықты езілген бауырмен біріктіріп, біртекті масса пайда болғанша жақсылап араластырыңыз да, 5-10 минут қайнатыңыз, содан кейін сүзгіден өткізіңіз. Сорпаны жұмыртқаның сарысы мен сүт қоспасымен және сары май кесектерімен дәмдеңіз. Крутондарды бөлек ұсыныңыз. Бұл сорпаны сүтте де дайындауға болады (Кілегейлі сорпа).