Көкөністермен пісірілген сиыр еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 800 г сиыр еті, 400 г картоп, 250 г жаңа қырыққабат, 125 г сәбіз, 100 г репа, 75 г ақжелкен, 125 г пияз, 15 бидай ұны, 4 г сарымсақ, 40 г еріген сары май немесе шошқа майы, лавр жапырағы, бұрыш, шөптер, тұз.
Сипаттамасы Майлы сиыр етін (иық немесе артқы аяқтың сырты) қалыңдығы 20-30 мм кесектерге кесіңіз (бір порцияға 1-2 дана), қайнаған суға салып, кем дегенде 1-1,5 сағат пісіріңіз. Жартылай дайын етті басқа ыдысқа салыңыз. Сорпаны сүзіп, оған етті қайтадан салыңыз, аршылған картоптың тұтас орташа түйнектерін, сәбізді, шалқанды, ақжелкенді, пиязды тілімдерге, қырыққабатты - төртбұрышты пішінді үлкен кесектерге, лавр жапырағына, бұрыш бұршағына, тұз қосып, пісіріңіз. ет пен көкөністер дайын болғанша. Содан кейін сорпаны ағызып, үстіне ақ тұздықты дайындаңыз, оны ет пен көкөністермен біріктіріңіз, тұзбен езілген сарымсақты қосыңыз, содан кейін қайнатыңыз. Қызмет көрсету кезінде етті көкөністер мен тұздықпен бірге кішкене терең табаққа салыңыз, ақжелкен немесе аскөк себіңіз.