"Жалқау" қырыққабат сорпасы-2
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер жаңа қырыққабат 600 г, пияз 1, сары май 30 г, репа 300 г тамыр, сәбіз, балдыркөк, ұн 2 ас қасық, дәміне қарай тұз, ет сорпасы 2 л, қаймақ 1 1/2 кесе.
Сипаттамасы Ет сорпасын пісіріңіз. Ол қайнап жатқанда, пиязды ұсақтап турап, қырыққабат сорпасы дайындалатын кастрюльге сары майға алтын түске дейін қуырыңыз. Қырыққабаттың басын тазалаңыз, үстіңгі жапырақтарын алыңыз, сабағын кесіңіз және қырыққабатты үлкен кесектерге кесіңіз. Содан кейін қырыққабатты қайнаған сорпаға батырыңыз, оны қайтадан қайнатыңыз, кесектерін алыңыз да, оларды қуырылған пиязбен бірге кастрюльге салыңыз. Қырыққабатты әрең жауып тұратындай етіп сүзілген сорпаның үстіне құйыңыз да, баяу отта қайнатыңыз. Қырыққабат жартылай дайын болған кезде, шалқанды тілімдерге кесілген кастрюльге салыңыз. сәбіз және балдыркөк. Көкөністер жұмсарғаннан кейін, кастрюльге сорпамен сұйылтылған ақ тұздықты қосыңыз. Қалған сүзілген сорпаны кастрюльге құйыңыз, кесектерге кесілген етті салыңыз, қақпақпен жабыңыз және шамамен жарты сағат пісіріңіз. Пісірудің соңында қырыққабат сорпасын қаймақпен дәмдеңіз де, сорпаны тағы бір рет қайнатыңыз.