"Жалқау" қырыққабат сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Ет (Сүйекпен) - 100 г, жаңа қырыққабат - 160 г, сәбіз - 20 г, балдыркөк тамыры - 5 г, репа - 10 г, пияз - 20 г, ұн - 5 г, өсімдік майы - 10 г, қаймақ - 10 г, тұз, бұрыш бұршақ, лавр жапырағы. Бұл қырыққабат сорпасы осылай аталады, өйткені олар үшін қырыққабат ірі кесілген, ал тамырлары өтпейді. Егер олар етпен пісірілген болса, онда алдымен сорпа қайнатылады, содан кейін ет алынып, кесектерге кесіліп, қызмет етер алдында табаққа салынады. Пиязды ұсақтап тураңыз, өсімдік майына аздап қайнатыңыз, қырыққабат қосыңыз, аздап сорпа құйыңыз және қырыққабат жартылай дайын болғанға дейін қақпақтың астына жіберіңіз. Содан кейін кесектерге немесе тілімдерге кесілген шалқанды, сәбізді, балдыркөкті салып, дайын болғанға дейін қайнатыңыз. Көкөністерді кастрюльге салыңыз, сорпаны немесе суды, сұйылтылған ұнды, дәмдеуіштерді қосып, қайнатыңыз. Қызмет көрсету кезінде қаймақ салыңыз.