Консервіленген ашытылған қырыққабаттан жасалған сорпа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер
Сипаттамасы қызанақ және қарақұмық торттары Ет - 100 г, ашытылған қырыққабат - 150 г, сәбіз - 10 г, ақжелкен тамыры - 10 г, пияз - 20 г, консервіленген қызанақ - 50 г, өсімдік майы - 10 г, сарымсақ - 2 г, қант - 2 г, қаймақ - 20 г, тұз, шөптер, шелпек үшін: қарақұмық жармасы - 50 г, сүзбе - 30 г, жұмыртқа - 1/4 дана., ұн - 5 г, қант - 2 г, май көкөніс - 10 г, тұз. Ашытылған қырыққабатты сұрыптап, қайнаған сорпаға немесе суға салып, қақпағы ашық күйінде жартылай дайын болғанға дейін пісіріңіз. Содан кейін шикі ет кесектерін (Жақсырақ төс еті), қуырылған тамырларды, пиязды қосып, қырыққабат сорпасын ет пен қырыққабат дайын болғанша пісіріңіз. Қызмет көрсетуден 10 минут бұрын қырыққабат сорпасына консервіленген қызанақты, тұзбен езілген сарымсақты салыңыз, дәміне қарай тұз, қант қосып дәмдеңіз және қайнатыңыз. Ұнтақталған қарақұмық ботқасын пісіріп, ет тартқыштан өткен сүзбе, шикі жұмыртқа, тұз, қант қосып жақсылап араластырыңыз. Фарштан пирожныйлар жасап, оларды ұнға салып, екі жағынан да қуырыңыз. Қырыққабат сорпасы бар табаққа қаймақ салып, шөптерге себіңіз, сүзбе қосылған қарақұмық ботқасынан жасалған торттарға бөлек қызмет етіңіз.