Шалқан сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Сиыр еті - 100 г, ветчина - 20 г, репа - 100 г, рутабага - 20 г, қырыққабат тұздығы - 80 г, пияз - 40 г, ақжелкен тамыры - 10 г, сарымсақ - 1 г, қаймақ - 20 г, аскөк - 3 г, майоран, лавр жапырағы, қара бұрыш бұршақ, тұз. Қарапайым ет сорпасы сияқты пісіріңіз. Шалғам мен рутабаганы белдеулеріне турап, қырыққабат тұзды ерітіндісімен бірге дайын ет сорпасына салып, көкөністер жұмсақ болғанша пісіріңіз. Жазғы қышқыл қырыққабат сорпасы Жаңа қырыққабат - 200 г, сәбіз - 20 г, ақжелкен тамыры - 10 г, пияз - 20 г, өсімдік майы - 10 г, квас - 400 г, жұмыртқа - 1/2 дана., шөптер, тұз. Жаңа қырыққабатты күйдіріп, ұсақтап турап, тамырымен және пиязымен бірге бұқтырыңыз. Содан кейін бұқтырылған қырыққабатты қышқыл кваспен сұйылтып, қатты пісірілген жұмыртқаны, шөптерді табаққа салыңыз.