Күріш пен майлы шошқа еті қосылған қырыққабат сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Майлы шошқа еті - 80 г, ашытылған қырыққабат - 60 г, күріш - 20 г, пияз - 40 г, бұршақ дәндері - 20 г, ыстық қызыл бұрыш - 2 г, еріген сары май - 20 г, қызанақ шырыны - 50 г, сарымсақ - 3 г, қаймақ - 20 г, тұз, шөптер. Ашытылған қырыққабатты ұсақтап турап, қақпағы ашық күйінде жартылай дайын болғанға дейін пісіріңіз. Содан кейін кесектерге кесілген немесе сүйекпен туралған майлы шошқа етін (Жақсырақ төс еті), күрішті салып, қырыққабат, күріш және шошқа еті дайын болғанша баяу отта пісіріңіз. Пиязды өте ұсақтап турап, маймен құтқарыңыз, қызанақ шырынын құйыңыз, қайнатыңыз және баяу отта май қызғылт сарыға айналғанша пісіріңіз, содан кейін сорпамен біріктіріңіз, ыстық қызыл бұрыш, консервіленген бұршақ қабығын қосыңыз. қайнатыңыз және қайнатыңыз. Қырыққабат сорпасын тұзбен езілген сарымсақпен дәмдеңіз де, қызмет еткен кезде қаймақ, жасыл ақжелкен салыңыз.