Богемиялық стильдегі қырыққабат
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Құрамы: 400 г ақ қырыққабат, 40 г қант, 10 г тұз, 20 г ұн, 40 г май, 20 г бекон, 60 г пияз, зире, сірке суы.
Сипаттамасы Дайындау: Жуылған, тар жолақтарға кесілген қырыққабатты елекке тастаңыз және құрғатыңыз. Содан кейін пиязды ұсақтап турап, текшелерге кесілген беконмен аздап сөндіріңіз. Қырыққабат қосыңыз. Судың орнына аздап ет сорпасын (дәміне байланысты болса да), тұзды қосқан дұрыс. Зире тұқымын қосып, бұқтыруға қойыңыз. Қырыққабат жұмсақ болған кезде аздап ұн себіңіз, қант қосып, қайнатылған сірке суын себіңіз. Бұқтырудың соңында бәрін жақсылап араластырыңыз, қырыққабатты баяу отта тағы бір рет қайнатыңыз және пештен алыңыз.