Фламанд тіліндегі қырыққабат
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қырыққабат 200, шошқа еті 70, сиыр еті 70, күріш 10, жасыл бұршақ 20, сорпа 30, ет шырыны 40, ысталған шошқа еті 20, пияз 20, қызанақ 20, ұнтақталған қара бұрыш, мускат жаңғағы, тұз.
Сипаттамасы Қырыққабаттың басынан орташа мөлшердегі ақ қырыққабаттың сабағын кесіп алып, қайнаған тұзды суға салып, 10-15 минут қайнатады, сосын салқын сумен құйып, жапырақтарға бөледі. Ұнтақталған шошқа еті мен сиыр етін, ұнтақталған қара бұрышты, тұзды, мускат жаңғағын қосып, бәрін араластырыңыз. Майдалап туралған пиязды өткізіп жібереді, жартылай дайын болғанға дейін пісірілген күрішті, майдалап туралған қызанақты, жасыл бұршақты және жолақтарға кесілген ысталған шошқа етін қосады. Алынған қоспаны котлеттің массасымен жақсылап араластырады, алдымен қырыққабаттың ең үлкен жапырақтары майлыққа жайылады, сонда әр жапырақтың жоғарғы жағы басқа жапырақтың жоғарғы жағында, жапырақшалары сыртқа қаратылады - қырыққабаттың басы ашық тәрізді қалыптасады. . Ұсақталған ет әр жапырақтың үстіне қойылады, олардың басынан келесі ретпен бөлінген жапырақтары үстіне қойылады, тартылған ет олардың үстіне қойылады және т.б., ең кішкентай жапырақтарға дейін. Содан кейін жапырақтарды майлықпен абайлап көтеріп, қырыққабаттың басын пішіндейді, майлықпен жақсылап қатайтады және жіппен байлайды. Толтырылған қырыққабатты кастрюльге салып, табаққа салып, үстіне сорпа мен ет шырынын құйып, орташа қыздырылған пеште қақпақпен 3-4 сағат қайнатады. Содан кейін майлықты шешіп, қырыққабатты табаққа жайып, бөліктерге бөледі. Ыстық күйінде беріледі.