Үлкен әжемнің толмасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақытыминут 1 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қырыққабаттың кішкене басы, бір айва, төрт орташа қызанақ, сонша баклажан, 4 жасыл болгар бұрышы. Қырыққабаттың басын ерітіп, жапырақтарын 1-1,5 минутқа төмендетіп, қайнаған суға салып, алып тастаңыз, жапырақтың қалың бөлігін кесіңіз. Қызанақты жуыңыз, үстіңгі бөлігін кесіңіз, целлюлозаны алыңыз. Баклажандарды жуыңыз, үстіңгі бөлігін кесіңіз, құдық жасаңыз және целлюлозаны алыңыз. Бұрышты да дәл осылай тазалаңыз. Ұсақталған ет: 1 кг сиыр еті, 1 кг шошқа еті, 3 бас пияз, бәрін ет тартқыштан өткізіңіз. Сондай-ақ, қызанақ пен баклажан целлюлозасын ет тартқыштан өткізіңіз. Жарты кесе жуылған күріш, тұз, бұрыш, ақжелкен мен аскөк қосыңыз. Барлығын араластырыңыз. Көкөністерді осы тартылған етпен толтырыңыз, кастрюльге келесідей бүктеңіз: бірінші қабат - қырыққабат жапырақтары оралған тартылған етпен, баклажан тартылған етпен, содан кейін болгар бұрышы және ең жоғарғы қабат - тартылған ет қосылған қызанақ. Ыдысқа салқын судан, томат пастасынан және дәміне қарай тұздан тұздық жасаңыз, жарты лимон шырынын сығыңыз, тұздықты көкөністерге құйыңыз, сонда тұздық көкөністерді аздап жауып тұрады. Айваларды өте жұқа тілімдерге бөліп, көкөніс қатарларының арасына бүктеңіз. Дайын болғанға дейін 15 минут бұрын сарымсақтың 4 түйірін турап, кастрюльге салыңыз.