10 ПОРЦИЯҒА АРНАЛҒАН ӨНІМДЕР: Жаңа қырыққабат - 2 кг 200 г.
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Тартылған ет - 1 кг 500 г. Күріш - 150 г. Пияз - 350 г. Маргарин немесе май - 100 г. Қаймақ тұздығы - 1 кг 300 г.
Сипаттамасы Қырыққабаттың басынан сабақты кесіп алып, оны тұзды суға жартылай дайын болғанға дейін пісіріңіз. Қырыққабаттың басын судан алыңыз, суытыңыз, жапырақтарды ретімен бөлшектеңіз. Дуршлагты алыңыз, оған дымқыл шүберек салыңыз да, жапырақтарды қырыққабаттың басындағыдай етіп ретімен сала бастаңыз. Жапырақтардың әр қабатын тартылған етпен салыңыз. Кенептің бұрыштарын жинап, қырыққабаттың басын бұраңыз. Кенепті алып тастаңыз. Қырыққабаттың басын маймен майланған кастрюльге салыңыз, аздап сорпа құйыңыз, жартылай дайын болғанға дейін қайнатыңыз. Содан кейін қаймақ тұздығын құйып, дайын болғанға дейін қайнатыңыз. Қырыққабаттың дайын басын табаққа салыңыз, туралған шөптерге себіңіз. ФАРШТЫ ДАЙЫНДАУ. Етті ет тартқыштан өткізіп, қайнатылған күріш пен қуырылған пиязбен біріктіріп, тұз бен бұрыш, аздап сорпа қосыңыз.