Күріш пен саңырауқұлақ қосылған қырыққабат орамдары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 кішкене қырыққабат басы, 0,5 кесе күріш, 1/3 кесе сүт немесе су, 40 г. кептірілген саңырауқұлақтар, 1 пияз, 100 г. дәміне қарай май немесе маргарин, қаймақ және тұз.
Сипаттамасы Күріш ботқасын сүтке немесе суға пісіріңіз. Алдын ала суланған кептірілген саңырауқұлақтарды қайнатыңыз және тілімдерге кесіңіз. Пиязды ұсақтап турап, саңырауқұлақтармен бірге қуырып, күріш ботқасымен араластырыңыз. Қырыққабаттың басын тұзды суға жартылай дайын болғанға дейін қайнатыңыз, жапырақтарға бөлшектеңіз, жапырақтардың қалыңдатылған бөлігін аздап шайқаңыз. Фаршты дайындалған жапырақтарға жайып, конверт түрінде орап, қуырыңыз. Қаймақпен бірге қызмет етіңіз.