Асқабақ қосылған сорпа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер асқабақ 600-800 г, сәбіз 2, ақжелкен немесе балдыркөк 2 тамыр, пияз 1, ұн 1 ас қасық, қаймақ 1/2 кесе, сары май 50 г, дәміне қарай тұз, аскөк немесе ақжелкен шоғыры, су 1 1/2 л.
Сипаттамасы Асқабақтың қабығын аршып, өзегін алыңыз, үлкен кесектерге кесіңіз және тұзды суға жұмсарғанша қайнатыңыз. Оны қайнатпадан алыңыз, салқындатыңыз және електен сүртіңіз. Сәбіз мен балдыркөкті асқабақ сорпасында пісіріңіз, салқындатыңыз, сонымен қатар електен сүртіңіз. Пиязды ұсақтап турап, майға қуырып, оған сорпамен сұйылтылған құтқарылған ұнды қосып, сүртіңіз. Ұнтақталған көкөністер мен пиязды ұнмен бірге сорпаға салыңыз, қайнатыңыз және оттан алыңыз. Сорпа салынған табаққа қаймақ пен шөптерді қосыңыз.