Қызанақ-қара өрік пастасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 2 кг қызанақ, 1 кг қара өрік, 500 г пияз, қант, қара және қызыл ащы бұрыш, 1 бас сарымсақ.
Сипаттамасы Піскен қызанақты жуыңыз, тілімдерге бөліңіз, эмальданған кастрюльге қақпақпен бумен пісіріңіз, туралған пиязды қосып, пияз жұмсақ болғанша қайнатыңыз. Массаны сирек електен сүртіңіз. Өріктерді (ең жақсы венгр сорттары) жақсылап жуыңыз, тұқымдарды алып тастаңыз, жемістерді бумен пісіріңіз, сонымен қатар електен сүртіңіз. Томат пен қара өрік массасын араластырыңыз, тұзбен езілген сарымсақты қосыңыз, дәміне қарай тұз, қант, қара және қызыл бұрыш қосып, көлемі 1/3 азайғанша баяу отта қайнатыңыз. Пастаны банкаларға ыстық күйінде құйып, дереу жабыңыз.