Ащы қызанақ пастасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 3 кг қызанақ, 500 г пияз, 0,3 - 0,4 л ас сірке суы, 300 - 400 г қант, 2 см. қыша қасықтары, 2 - 3 лавр жапырағы, 5 - 6 бұршақ қара бұрыш, 3 - 4 арша жидектері, тұз.
Сипаттамасы Піскен қызанақты жуыңыз, тілімдерге бөліңіз және туралған пиязбен бірге эмальданған кастрюльге қақпақ астында бумен пісіріңіз. Қызанақты сирек електен немесе дуршлаг арқылы сүртіңіз. Сірке суын жылытыңыз, оған дәмдеуіштерді салыңыз, қайнатыңыз, салқындатыңыз және қызанақ массасына құйыңыз. Пастаны баяу отта қайнатыңыз, көлемі 1/3 азайғанша, қант, тұз және қыша қосып дәмдеңіз, тағы бірнеше минут қайнатыңыз, содан кейін банкаларға ыстық күйінде салып, дереу жабыңыз.