Сиыр етінен татар тілінде Азу
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 800 г ет, 80 г май, 3-4 жаңа піскен қызанақ, 250 г сорпа, 1 ас қасық. ұн қасық, 1-2 пияз, 9 бұршақ қара бұрыш, 3-4 түйір сарымсақ, 10-12 дана. картоп, 30 г ақжелкен, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Қабықшалардан тазартылған артқы аяқтың етінің үстіңгі және ішкі бөлігін талшықтар бойымен қалыңдығы 1 см тілімдерге, содан кейін ұзындығы 3-4 см тіктөртбұрыштарға кесіп, қызарғанша ыстық табада майға қуырыңыз. Етті кастрюльге, тұзға салыңыз, туралған жаңа піскен қызанақты немесе томат пюресін, ыстық суды қосып, қақпағын жауып 1 сағат қайнатыңыз. Ұнды майға қызарғанша қайнатыңыз, ет қосылған тұздықпен сұйылтыңыз, ақжелкенмен езілген пияз, қара бұрыш, қуырылған картоп, туралған сарымсақты қосып, бәрін дайын күйге келтіріңіз.,