Сәбіз қосылған сиыр еті - 2
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Сиыр еті - 700 г, сәбіз - 1,5 кг, май (немесе шошқа майы) - 80-100 г, пияз - 2 бас, ұн - 1 ас қасық, томат пастасы-1,5 ас қасық, безендіруге арналған ұсақ қызанақ - 4 дана, қант - 1 шай қасық, дәміне қарай ақжелкен, тұз және бұрыш.
Сипаттамасы Сиыр етін (төс еті, иық бөлігі, жамбас) жуып, тең бөліктерге кесіңіз, майдалап туралған пияз, тұз және бұрышпен бірге қыздырылған майға қуырыңыз. Қызарған етке ұн қосып, томат пастасын салып, араластырып, үстіне жылы су құйыңыз. Тазартылған және жуылған сәбізді қалыңдығы 1 см кесектерге немесе ұзындығы 3-4 см кесектерге кесіңіз, майға қуырыңыз да, етке салыңыз. Тағамның күйіп қалмауын қадағалап, баяу отта пісіріңіз. Майдалап туралған жасыл ақжелкенмен бірге қызмет етіңіз.