Айва қосылған тауық еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер 1 тауық еті, айва-750 г, май-150 г, ұн-2 ас қасық, қант - 1 шай қасық (күйдіру үшін), дәміне қарай қант пен тұз.
Сипаттамасы Өңделген тауықты бөліктерге бөліп, тұздап, барлық жағынан ыстық майға қуырып, басқа ыдысқа салыңыз. Қалған майға ұнды үнемдеңіз, жылы сумен (2 кесе) сұйылтыңыз, араластырыңыз және қайнатыңыз. Қуырылған етті тұздыққа салыңыз да, 30 минут қайнатыңыз. Жуылған, тазартылмаған айваларды үлкен кесектерге кесіңіз, қатты өзегін тұқымдармен алып тастаңыз және майға тез қуырыңыз, екі жағын қызартыңыз. Айваны дерлік дайын етке салыңыз, дәміне қарай күйдірілген қантты (түсі үшін), тұзды және қантты қосыңыз. Ет дайын болғанға дейін баяу отта пісіріңіз.