Жасыл бұршақ қосылған бұзау бездері
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Бұзау бездері - 1 кг, май - 100 г, ұн - 4 ас қасық, пияз - 1 бас, ақ шарап - 1/2 кесе, су - 0,5 л, 2 лавр жапырағы, бұрыш - 10 бұршақ, томат пастасы - 1 ас қасық, жасыл бұршақ - 500 г, аскөк - 1 шоқ, қант - 10 г, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Бұзау бездерін жуыңыз, қабықшалардан тазалаңыз, тең бөліктерге бөліңіз, ұнға ораңыз, аздап майға қуырыңыз да, майдалап туралған және құтқарылған пияз қосылған кастрюльге салыңыз. Кәстрөлге шарап пен суды құйып, лавр жапырағын, бұрыш пен томат пастасын салып, баяу отта пісіріңіз. Бұршақты тұзды суға қайнатыңыз және бездері бар кастрюльге салыңыз. Қантты салып (дәміне қарай) тағы 15-20 минут бірге пісіріңіз. Майдалап туралған аскөк шөптеріне себілген үстелге қызмет етіңіз.