Көкөністер қосылған шошқа еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер Шошқа еті мен барабан таяқшалары-5 дана, сәбіз-150 г, ақ тамырлар -150 г, жасыл бұршақ (лима)-250 г, жасыл бұршақ - 250 г, гүлді қырыққабат - 1 бас орташа қырыққабат, пияз - 2 1/^ бас, ұн - 1 ас қасық, қаймақ - 5 ас қасық, май - 100 г, сарымсақ - 3 түйір, ұсақ қызанақ - 5 дана, тәтті бұрыш - 2 бұршақ, томат пастасы - 2 ас қасық, аскөк пен ақжелкен, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Туралған жіліншіктер мен жіліншіктерді жуыңыз, құрғатыңыз, тұздаңыз, кастрюльге қыздырылған майға қуырыңыз (жалпы майдың 1/2 бөлігі), басқа ыдысқа салыңыз, ал қалған майға майдалап туралған пияз, сарымсақ және тәтті бұрыш қосылған ұнды үнемдеңіз, томат пастасын қосыңыз, 1 литр құйыңыз. жылы су, тұз, бұрыш қосып, 15 минут қайнатыңыз, содан кейін қуырылған жіліншіктер мен жіліншіктерді тұздыққа салып, одан әрі баяу отта пісіріңіз. Сәбіз мен ақ тамырларды (балдыркөк, ақжелкен, ақжелкен) тазалап, үлкен текшелерге кесіп, майға жіберіңіз. Бұршақ пен бұршақты тұзды қайнаған суға салып, шамамен 25 минут қайнатыңыз. Елекке тастаңыз, ағынды су астында салқындатыңыз және бөлек қайнатылған гүлді қырыққабатпен бірге буға пісірілген көкөністерге салыңыз. Пісірілген көкөністерді жартысы кесілген қызанақпен бірге ет қосылған кастрюльге салып, пешке 15 минутқа қойыңыз. Қызанақ пен жаңа қаймақпен безендіріп, ақжелкен мен аскөк себілген көкөністермен үйілген ыстық табаққа қызмет етіңіз.