Сазаннан жасалған бұқтырылған ет
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Тұқы-1250 кг, сәбіз-150 г, пияз-125 г, чес нок - 5 қалампыр, картоп - 500 г, балдыркөк тамыры - 50 г, тәтті бұрыш - 2 дана, 1 баклажан, ақ қырыққабат - 1/4 бас, жасыл бұршақ - 200 г, жасыл бұршақ - 200 г, қызанақ - 500 г, өсімдік майы - 200 мл, шарап - 1 стакан, томат пастасы - 1 ас қасық, шөптер дәміне қарай ақжелкен, тұз және бұрыш.
Сипаттамасы Тазартылған және жуылған балықты тең бөліктерге, тұз бен бұрышқа кесіңіз. Сәбіз мен балдыркөкті текшелерге кесіп, өсімдік майына туралған пиязбен бірге құтқарыңыз, томат пастасын қосып, 1 стакан су құйып, 25-30 минут қайнатыңыз. Қырыққабат, баклажан мен бұрышты текшелерге кесіңіз, туралған сарымсақ пен өсімдік майымен дәмдеңіз де, пешке 15-20 минутқа қойыңыз. Ірі текшелерге кесілген картопты аздап қуырып, бұршақ пен бұршақты тұзды суға қайнатыңыз. Пісірілген таяз кастрюльге барлық өнімдерді келесі ретпен салыңыз: тамырлар, картоп, баклажан мен бұрыш қосылған қырыққабат, бұршақ пен бұршақ. Балықты көкөністерге батыру үшін үстіне қойыңыз. Балықтың әрбір бөлігіне қызанақ салып, шарап құйып, пешке 30 минутқа қоямыз. Майдалап туралған жасыл ақжелкенге себілген ыстық немесе салқын түрде қызмет етіңіз.