Ұлттық бұқтырылған тағам
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Сиыр еті (төс еті) - 1,4 кг, жасыл бұршақ - 400 г, 2 баклажан, картоп - 800 г, жасыл бұршақ - 400 г, гүлді қырыққабат - 1 бас қырыққабат (немесе 1/2 бас ақ қырыққабат), цуккини (кішкентай) - 5 дана, каперс - 250 г, 2 үлкен тәтті бұрыш, сәбіз, ақжелкен, балдыркөк - 500 г, шарап - 200 мл, өсімдік майы - 300 мл, пияз - 400 г, қызанақ - 1 кг, дәмді - 2 г, ақжелкен мен аскөк. сарымсақ - 25 г, сірке суы - 1 ас қасық, дәміне қарай тұз бен бұрыш Мұқият жуылған, тазартылған тамырларды тең текшелерге (2 см3 аспайтын) турап, қыздырылған майға салып, көкөністердің пішініне зақым келтірмеу үшін шпатламен ақырын араластырыңыз. . Бірдей кесектерге кесілген етті ыстық майға қуырып, басқа ыдысқа салып, қалған майға туралған пиязды салып, қайнаған суға (2 кесе) құйып, оған ет пен қызанақты (0,5 кг) салып, баяу отта қайнатыңыз. . Түсті қырыққабатты гүл шоғырына бөліп, тұзды қайнаған суға қайнатыңыз. Аршылған және текшелерге кесілген цуккиниді тұздалған қайнаған суға пісіріңіз, жасыл бұршақ пен бұршақты бөлек тұздалған қайнаған суға қайнатыңыз. Каперстерді сірке суы қосылған қайнаған сумен күйдіріңіз. Бұрыш пен баклажанды тазалаңыз, текшелерге кесіңіз, майға құтқарыңыз және пеште бұқтырыңыз. Тазартылған картопты үлкен текшелерге кесіп, ыстық майға қуырыңыз. Ет дерлік дайын болған кезде, алдымен картопты көкөністердің үстіне қойып, қуырылған көкөністермен бірге кастрюльге салыңыз. Еттің үстіне бұрыш қосылған баклажандарды, сосын гүлді қырыққабатты, бұршақты және жасыл бұршақты салыңыз. Ет сорпасы мен шарапты, тұзды, бұрышты құйып, ақ қырыққабат жапырақтарымен жауып, пешке 30 минутқа қойыңыз. Үстіңгі көкөністер күйіп қалмас үшін (және тағамның тәбетті көрінісін бұзбау үшін) пеш өте ыстық болмауы керек. Дайын бұқтыруға екіге бөлінген қызанақты, майдалап туралған көктерді салып, кастрюльді пешке тағы 10 минутқа қойыңыз. Бұқтырылған тағамды кішкене қызанақпен безендіріп, ыстық күйінде беріңіз.