Қасапшының бұқтырмасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Етті пленкалардан аршып, бірдей кесектерге, тұзға турап, табаға салыңыз. Тамырларды тазалаңыз және ұлттық бұқтыруға арналған етіп тураңыз. Пиязды, пиязды, сарымсақ пен шөптерді ұсақтап турап, туралған қызанақ кесектерімен (0, 5 кг) бірге тамыры бар кастрюльге салыңыз. Каперстерді сірке суы қосылған тұзды қайнаған сумен күйдіріңіз. Үлкен шанышқымен барлық көкөністерді етпен, тұзбен, бұрышпен ақырын араластырыңыз да, шошқа майымен майланған кастрюльге салыңыз. Үстіне тілімдерге кесілген қызанақ қатарын салып, үстіне шарап құйыңыз. Кәстрөлді орташа қыздырылған пешке салыңыз. Сиыр еті-350 г, шошқа еті-350 г, қой еті-350 г, бұзау еті-350 г, сиыр сығындысы-300 г, шошқа майы -250 г, пияз - 400 г, ұсақ цуккини - 5 дана, жасыл бұршақ - 500 г, сәбіз - 500 г, 2 кішкентай баклажан, аскөк - 2 байлам, каперс - 300 г, гүлді қырыққабат - 2 бас қырыққабат, жасыл бұршақ - 200 г, қант бұршақтары - 200 г, лима бұршақтары - 200 г, картоп - 1 кг, сірке суы - 2 ас қасық, ақжелкен - 2 шоқ, 4 тәтті бұрыш, ұсақ қызанақ - 1 кг, ақ қырыққабат - 1/2 бас, пияз - 200 г, көк шөптер, шарап - 1 стақан, дәміне қарай сарымсақ, тұз және бұрыш.