"Ерен еңбегі үшін" салаты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Сарымсақты қабығынан аршып, қалампырға бөліп, құмыраға салыңыз да, сарымсақты жауып тұратындай етіп 9% сірке суын құйыңыз да, сол мөлшерде су құйыңыз. Бұл салатқа арналған таңғыш болады және оны бір күн бойы тұндыру керек. Қызылша мен сәбізді орташа үккіштен өткізіп, қырыққабатты турап, пияз бен саңырауқұлақты ұсақтап тураңыз. Мұның бәрін өсімдік майының аз мөлшерінде қуырыңыз (әр өнімді бөлек қуырыңыз, тек саңырауқұлақтарды пиязбен бірге). Қайнатылған етті текшелерге кесіңіз, кеспені қайнатыңыз және дуршлагқа тастаңыз, суығанша қалдырыңыз. Барлық өнімдерді кастрюльге қабаттарға салыңыз, әр қабатқа тұз бен бұрыш құйыңыз, сүзгі арқылы таңғышты құйыңыз (сарымсақтың өзін қоюдың қажеті жоқ) және мұқият араластырыңыз. қызылша - 300 г. сәбіз - 300 г. қырыққабат - 300 г. саңырауқұлақтар - 300 г. пияз - дәміне қарай қайнатылған ет - 500 г. кеспе - 500-700 г. сарымсақ - 1 бас қара бұрыш сірке суы