Суық борщ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қызылша сорпасы - 350 г, қызылша - 100 г, сәбіз - 20 г, қияр - 50 г, жасыл пияз - 25 г, жұмыртқа - 1/2 дана., қаймақ - 40 г, қант - 5 г, сірке суы 3% - 8 г, шөптер. Қызылша - 500 г, картоп - 200 г, жаңа піскен қияр - 2 дана, жұмыртқа - 2 дана, қаймақ - 2 ас қасық. қасықтар, қант, сірке суы, желкек - әрқайсысы 1 шай қасық, қыша - 1/2 шай қасық. Бірінші әдіс - қызылшаны пісіру, сорпаны ағызып, салқындату. Көкөністер - қызылша, қайнатылған сәбіз, қияр - жолақтарға кесіңіз. Әрі қарайғы процесті қызылшаны дайындау сияқты жүргізу керек. Квастың орнына борщқа салқындатылған қызылша сорпасы мен сірке суын қосыңыз (дәміне қарай). Суық борщты көп мөлшерде дайындау ет окрошкалары сияқты жасалуы керек. Сол борщты етпен немесе балықпен бірге дайындауға болады. Екінші әдіс Қызылшаны аршып, кішкене текшелерге кесіп, кастрюльге салып, бір порцияға 2 кесе мөлшерінде су құйыңыз, бір шай қасық сірке суын қосып, қайнатыңыз. Дайын қызылша сорпасын сүзіп, суытыңыз. Қызылшаны кастрюльге салыңыз, қайнатылған картопты қосыңыз, қиярды кішкене текшелерге, туралған жұмыртқа мен майдалап туралған көк пиязды тураңыз. Қызмет көрсетер алдында кастрюльге үгітілген желкек, тұз, қант, қыша салыңыз. Мұның бәрін қызылша сорпасына құйыңыз, қаймақ қосыңыз, араластырыңыз. Қызмет көрсете отырып, аскөк, ақжелкен шөптерін себіңіз.