Қызылша - 2
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Нан квасы - 300 г, үсті бар қызылша - 80 г, сәбіз - 20 г, қияр - 50 г, жасыл пияз - 25 г, жұмыртқа - 1/2 дана., қаймақ - 40 г, қант - 5 г, сірке суы 3% - 5 г, шөптер. Жас қызылшаны кішкене текшелерге немесе жолақтарға, жапырақшаларын 2-3 см кесектерге кесіңіз, су құйыңыз, сірке суын құйыңыз және 20-30 минут қайнатыңыз. Бұқтырудың аяқталуына 10-15 минут қалғанда туралған қызылша шыңдарын қосыңыз. Дайын қызылшаны қайнатпада салқындатыңыз. Қалған көкөністерді көкөніс окрошкасы сияқты дайындаңыз. Қаймақ, жұмыртқа, жасыл пияз, қант, тұзды біріктіріп, жақсылап араластырыңыз. Алынған қоспаға қызылшаны қайнатпамен, қиярмен бірге салып, квас құйып, жақсылап араластырыңыз. Қызылшаға қызмет еткен кезде аскөк қосыңыз. Қызылшаны жаппай өндірген кезде, сіз окрошка етін өндірген кездегідей нұсқауларды басшылыққа алуыңыз керек.