Теңіз басы немесе треска қосылған салқын борщ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы ыстық ысталған Қызылша - 200 г, ыстық ысталған балық - 100 г, жаңа піскен қияр - 80 г, жасыл пияз - 30 г, қаймақ - 50 г, жұмыртқа - 1 дана., 3% сірке суы - 10 г, қант - 5 г, ақжелкен немесе аскөк, тұз. Қызылшаны қайнатыңыз, содан кейін қабығын аршып, жолақтарға кесіңіз, үстіне су құйыңыз, сірке суын құйыңыз, қайнатыңыз және салқындатыңыз. Жаңа піскен қиярды қабығынан аршып, белдеулеріне кесіңіз. Жасыл пиязды турап, тұзбен аздап сүртіңіз. Салқындатылған борщқа қаймақ, дайындалған қияр мен пиязды салып, тұз бен қант қосып дәмдеңіз. Қызмет көрсету кезінде борщ қосылған табаққа қайнатылған жұмыртқаны, туралған ақжелкенді немесе аскөкті, ысталған балықтың бірнеше бөлігін салыңыз.