Жазғы сорпа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Бидай наны - 100 г, жаңа піскен қызанақ - 1 кг, май - онез - 100 г, жаңа піскен қияр - 200 г, пияз - 50 г, ақжелкен, лимон қышқылы, қант, тұз, қара және қызыл бұрыш. Қызанақты қайнаған сумен күйдіріп, қабығын аршыңыз. Ескірген нанның тілімдерін қайнаған суға құйып, ісінген кезде ағызып, нанды және бірнеше қызанақты електен сүртіңіз, майонезбен дәмдеңіз. Жаңа піскен қияр мен қалған қызанақты текшелерге кесіңіз, пиязды ұсақтап тураңыз, өнімдерді біріктіріп, суық қайнаған сумен сорпаның консистенциясына дейін сұйылтыңыз, туралған көк ақжелкенді салыңыз. Сорпаны лимон қышқылымен, тұзбен, бұрышпен, қантпен дәмдеңіз. Тағамдық мұз кесектерімен бірге қызмет етіңіз.