Литвалық суық борщ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Айран - 150 г, қызылша - 40 г немесе шыңдары бар жас қызылша - 30 г, жаңа піскен қияр - 40 г, жасыл пияз - 5 г, жұмыртқа - 1/2 дана., аскөк - 2 г, картоп - 150 г, тұз. Айранды салқындатыңыз, шайқаңыз және оған салқындатылған қайнатылған су құйыңыз. Қызылшаны қайнатыңыз, қабығын аршыңыз және жұқа жолақтарға кесіңіз. Жаңа піскен қияр мен пиязды жұқа тілімдерге кесіңіз. Жасыл пиязды, аскөкті ұсақтап турап, тұзбен сүртіңіз. Барлық дайындалған өнімдерді айранмен сумен құйыңыз. Қызмет көрсету кезінде борщқа қайнатылған жұмыртқаның бір бөлігін салыңыз, бөлек аскөк себілген ыстық қайнатылған картопты (Тұтас түйнектермен) салыңыз.