Зуо Когги Бокум (корей сорпасы)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 500 г сиыр еті 300-500 г саңырауқұлақтар (шантереллалар, саңырауқұлақтар, белые) 2 түйір сарымсақ 1 шай қасық қант тұзы, ұнтақталған қызыл бұрыш 2 ас қасық. жасыл қасық 1 пияз 3-4 ас қасық. сары май қасық 2 ас қасық. ас қасық бидай ұны Етті кесектерге (2х4) турап, туралған сарымсақ, қант, тұз, бұрыш және шөптермен жақсылап араластырыңыз. Қақпақпен жабыңыз және 1 сағатқа қалдырыңыз. Саңырауқұлақтарды тазалаңыз, кесіңіз, майға қуырыңыз, су құйыңыз және қайнатыңыз. Етті 1 литрге құйыңыз. су құйыңыз, пиязды, майдың қалған жартысын, саңырауқұлақ сорпасын қосыңыз (бұқтырудан). Барлығын мықтап жауып, қатты отта дайын болғанға дейін қайнатыңыз. 10 мин. саңырауқұлақтарды қосуға дайын болғанға дейін. Ұнды сумен сұйылтып, тұздыққа қосыңыз, қалған маймен араластырыңыз. Күрішпен бірге қызмет етіңіз. Күрішті сорпаға салуға болады. Корейлер дәл осылай жасайды.