"Садко" салмасы бар ет
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Тұздық үшін: 150 г жаңа саңырауқұлақтар немесе 50 г кептірілген саңырауқұлақтар, 1 пияз, 2 шай қасық ұн, 2 ас қасық. сары май қасықтары, 3-4 түйір сарымсақ, 2/3 кесе ет сорпасы немесе су. 500 г сиыр еті, 1 ас қасық. қасық ұн, 1 жұмыртқа, 2 ас қасық. қасық крекер, 12 ұсақ картоп, дәміне қарай тұз бен бұрыш. Тартылған ет үшін: 750 г майлы шошқа еті, 1 тілім ақ нан, 1-2 ас қасық. қасық сүт, 1 жұмыртқа, дәміне қарай тұз. Сиыр етін кесектерге кесіңіз, шайқаңыз, тұз, бұрыш қосыңыз. Тартылған ет. Майлы шошқа етін, сүтке малынған ақ нанды ет тартқышта ұнтақтап, тұздап, жұмыртқа қосып, жақсылап араластырыңыз. Сиыр етіне шамамен 1 ас қасық салыңыз. тартылған ет қасық, орамға айналдырыңыз, қызарғанша қуырыңыз. Кішкене картопты қуырып, дайын етпен бірге пешке салыңыз. Саңырауқұлақ соусымен бірге қызмет етіңіз. Тұздық. Саңырауқұлақтарды қайнатыңыз, тілімдерге кесіңіз және пиязбен бірге қуырыңыз. Ұнды аздап кілегейленгенше қуырыңыз, ет сорпасын немесе суды құйыңыз, қайнатыңыз, саңырауқұлақтар мен пиязбен біріктіріп, тағы 10-15 минут пісіріңіз. Пісірудің соңында туралған сарымсақты қосыңыз.