Орал тұшпаралары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер Қамыр үшін: 2 кесе ұн, жарты жұмыртқа, 3/4 кесе су, дәміне қарай тұз. Тартылған ет үшін: 150 г сиыр еті мен шошқа етінің целлюлозасы, 120 г қой етінің целлюлозасы, 50 г сары май, 2 г мускат жаңғағы, 2 - 3 ас қасық кілегей, 1 - 2 пияз, тұз, дәміне қарай ұнтақталған қара бұрыш. Дәмдеу үшін: 3 - 4 түйір сарымсақ, 2 ас қасық май, 3 ас қасық сірке суы, қолдануға дайын, дәміне қарай тұз, ұнтақталған қара бұрыш.
Сипаттамасы Ұнды електен өткізіп, слайдқа құйыңыз, ортасынан құдық жасаңыз, суға құйыңыз, 1/2 жұмыртқа, тұз, қатты қамыр илеңіз, 20-30 минутқа қалдырыңыз. кенеп матамен жабу. Сиыр, шошқа және қой етін май мен мускат жаңғағымен бірге ет тартқыштан 2 рет өткізіп, тұз, бұрыш қосып, араластырыңыз. Біртіндеп тартылған етке кілегей құйып, майдалап туралған пиязды қосып, бәрін жақсылап араластырыңыз. Қамырды турникет түрінде жайыңыз, оның кесектерін жұқа торттарға жайыңыз, үстіне бір шай қасық тартылған ет салыңыз, шеттерін мықтап бекітіп, бекітіңіз. Жұмыртқаның қалған бөлігін шайқаңыз, онымен майланған дайын тұшпараны ұн себілген пісірме табаққа салыңыз да, суыққа қойыңыз. Тұшпараны буға 10 - 15 минут пісіріңіз. Тұшпараға өсімдік майы, сірке суы, тұз, бұрыш қосылған үгітілген сарымсақпен дәмдеңіз. Неше порция үшін: 8.