Дон тұшпаралары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Тест үшін: 500 г премиум ұн, 1/2 кесе су, 1 жұмыртқа, дәміне қарай тұз. Тартылған ет үшін: 300 г сиыр еті, 250 г шошқа еті, 150 г ашытылған қырыққабат, 2 пияз, тұз, дәміне қарай ұнтақталған қара бұрыш. Тұздық үшін: 200 г қаймақ, 1/3 шай қасық. тұз, пышақтың ұшында ұнтақталған қызыл бұрыш (грузиндік аджика, корейлік ыстық дәмдеуіштер - бұл талғамға байланысты).
Сипаттамасы Ұнды електен өткізіп, слайдқа құйыңыз, құдық жасаңыз, оған су мен жұмыртқа, тұз құйыңыз, қамыр илеңіз, сүлгімен жабыңыз, қамырды 30 минуттай ұстаңыз. Сиыр еті, шошқа еті, қырыққабат, пиязды ұсақ торлы ет тартқыштан өткізіп, бәрін жақсылап илеңіз, тұз қосыңыз. Қамырды турникет түрінде жайыңыз, оның кесектерін жіңішке торттарға жайыңыз, үстіне тартылған ет салыңыз, тұшпара қалыптаңыз, үлкендерін мүсіндеген жөн, өйткені олар шырынды болып шығады. Егер қамыр қалса, оны жайып, одан бірдей пирожныйлар жасап, тұшпарамен бірге қайнатуға болады. Оларды лавр жапырағы, бұрыш, тұз салып, қайнаған суға батырыңыз. Тұшпараны олар пайда болғанға дейін пісіріңіз. Дайын тұшпараларды терең ыдысқа салып, үстіне еріген сары майды құйыңыз. Тұшпараға дәміне қарай май, қаймақ, майонез, сірке суын қосыңыз. Бірақ біз тұздықты дайындаймыз: қаймаққа тұз бен қызыл бұрыш қосамыз, біркелкі түс массасын алғанша бәрін араластырамыз. Асың дәмді болсын. Тұшпарадан басқа қонақтарды шақырыңыз, бірақ тек қамыр мен тартылған ет дайындаңыз, сонда сіз бәрін бірге мүсіндейсіз, әлі қанағаттанбаған. Қанша порцияға арналған: 6.