Ет, саңырауқұлақ және краб қосылған пирог
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қамыр үшін: 250 г ұн, 200 г сары май, 0,5 кесе суық су, 0,25 шай қасық тұз, 1 шай қасық қант. Толтыру үшін: 250 г шошқа иығы, 1 ірі краб, 80 г шампиньон саңырауқұлағы, 50 г соя, 2 жұмыртқа, ұнтақталған бұрыш, тұз.
Сипаттамасы Ұнды тақтаға електен өткізіп, үстіне майдың кішкене бөліктерін салып, пышақпен ұсақтап тураңыз. Суық суда тұз бен қантты ерітіңіз. Суды ұнмен қосып, қамырды тез илеңіз. Қамырды майлықпен жауып, тоңазытқышқа бірнеше сағатқа қойыңыз. Қамырды пісірер алдында 2-3 рет жайып, 3-4 қабат етіп бүктеңіз. Қамырды құймақ қалыңдығына дейін жайыңыз. Шошқа етін, краб етін, саңырауқұлақтар мен сояны ет тартқыштан өткізіп, жұмыртқа, тұз, бұрыш қосыңыз. Мұқият араластырыңыз. Құймақтың ортасына тартылған етті салып, орап, пешке салыңыз да, пісіріңіз.