Көкөністер қосылған ет пирогы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер ұн-1 кг, су-2 кесе, ашытқы - 30 г, қант - 2 ас қасық. қасықтар, май - 2 ас қасық. қасықтар, тұз -1,5 шай қасық. Салмасы: ет-500 г. пияз -1 дана, сәбіз - 1 дана, жұмыртқа - 2 дана, май - 30 г, дәміне қарай тұз, бұрыш.
Сипаттамасы Ашытқы қамырын қамыр илеу әдісімен дайындаңыз. Ол үшін ашытқыны жылы суға немесе сүтке ерітіп, ұнның жартысын қосып, араластырып, жылы жерге 1 сағатқа қойыңыз. Дайын қамырға қантпен, тұзбен езілген жұмыртқаны салып, қалған ұнды құйыңыз, жақсылап араластырыңыз, біртіндеп жұмсартылған майды қосып, қамырды жақсылап илеңіз. Содан кейін оны 1,5-2 сағатқа жылы жерге қойыңыз. Осы уақыт ішінде қолайлы қамырды 1-3 рет илеу керек. Қамырды 2 бөлікке бөліп, қалыңдығы шамамен 5 мм қабаттарға жайыңыз. Бір қабатты маймен майланған пісірме табаққа салыңыз да, үстіне салма қабатын салыңыз, екінші қабатпен жабыңыз, шеттерін басыңыз. Пирогтың бетін жұмыртқамен майлаңыз, пирогты сәл көтеріңіз, бірнеше жерде тесіктер жасаңыз және микротолқынды пеште 30 минут пісіріңіз. Салмасы: етті ет тартқыштан өткізіп, дайын болғанға дейін қуырыңыз. Пиязды бөлек қуырыңыз, етпен араластырыңыз, майдалап туралған сәбіз, жұмыртқа, тұз, бұрыш қосып араластырыңыз. Микротолқынды пештің қуаты - 180 Вт.