Картоптан жасалған құймақтар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер бидай ұны 2 кесе, ашытқы 30-40 г, сүт 4 кесе, кілегей 1/2 кесе, жұмыртқа 5, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Кәстрөлге 2 стакан жылы сүтті құйыңыз, оған ашытқыны араластырыңыз, ұн қосып, қамыр илеңіз. Табаны сүлгімен жауып, қамырды жылы жерге қойыңыз. Картопты тазалаңыз, қайнатыңыз, електен сүртіңіз, сары май мен кілегей қосқаннан кейін жақсылап араластырыңыз. Қамыр қолайлы болған кезде оған картоп пюресі, дәміне қарай тұз, ұнтақталған жұмыртқаның сарысы мен белки қосыңыз. Қамырды жақсылап араластырыңыз, қалған сүтті қосып, қайтадан көтеріңіз. Құймақтарды әдеттегідей пісіріңіз.