Жүгері құймақтары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер жүгері ұны 1 кесе, бидай ұны 2 кесе, сүт 2 кесе, жұмыртқа 4, кілегей 1 кесе, ашытқы 25 г, дәміне қарай тұз, қант.
Сипаттамасы Кәстрөлге жылы сүтті құйып, ондағы ашытқыны араластырып, барлық ұнды қосып, жақсылап араластырыңыз. Табаны қамырмен кенептермен жауып, қолайлы жерге жылы жерге қойыңыз. 1,5-2 сағаттан кейін қамырға қант пен тұзбен езілген сарысын қосып, бәрін жақсылап араластырып, қайтадан жақындатыңыз. Жұмыртқаның ағын жақсылап шайқаңыз және кілегеймен араластырыңыз. Қамыр қайтадан қолайлы болған кезде, оған жұмыртқаның ағын кілегеймен мұқият енгізіп, 15-20 минут қоя тұрыңыз. Осыдан кейін құймақ пісіруге болады.