Сұлы құймақтары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер бидай ұны 1 1/2 кесе, сұлы ұны 1 1/2 кесе, сүт немесе су 3 кесе, кілегей 1/2 кесе, жұмыртқа 3, сары май 2 ас қасық, ашытқы 30 г ашытқы, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Кәстрөлге сәл жылы сүтті құйыңыз, ондағы ашытқыны ерітіңіз. Бидай ұны мен сұлы ұнын ыдысқа араластырыңыз да, оны кастрюльге сүтпен құйғаннан кейін жақсылап араластырыңыз. Қамырдың көтерілуіне мүмкіндік беріңіз. Қолайлы қамырға тұз бен қантпен езілген жұмыртқаның сарысын, еріген майды қосыңыз, бәрін жақсылап араластырыңыз. Жұмыртқаның ағын, кілегейді бөлек шайқаңыз, оларды біріктіріңіз және қамырға мұқият енгізіңіз. Қамырды қайтадан көтеріп, құймақтарды әдеттегідей пісіруге рұқсат етіңіз.