Бай қарақұмық құймақтары (ескі рецепт)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер 2 кесе қарақұмық ұны, 2 кесе бидай ұны, 4 кесе сүт, 3 жұмыртқа, 100 г кілегей, 1 ас қасық қант, 25 - 30 г ашытқы, 2 ас қасық май, дәміне қарай тұз, өсімдік майы табаны майлау үшін.
Сипаттамасы Қарақұмық ұнын эмальданған кастрюльге құйыңыз, ашытқыны сұйылтқаннан кейін 2 стакан жылы сүтті құйыңыз. Барлығын жақсылап араластырып, жылы жерге қойыңыз. Қамыр көтерілген соң оны ағаш қасықпен араластырып, сүттің қалған бөлігін құйып, бидай ұнын қосып жақсылап араластырамыз. Қамырды қайтадан жылы жерге қойыңыз. Қолайлы болғаннан кейін екі ас қасық сары май, қант, тұзбен езілген жұмыртқаның сарысын қосыңыз. Барлығын жақсылап араластырыңыз. Кремді шайқаңыз, оған жұмыртқаның ағын қосыңыз және тағы бір рет шайқаңыз. Қамырмен араластырыңыз және жылы жерге 15 - 20 минутқа қойыңыз. Құймақтарды әдеттегідей пісіріңіз. Қанша порцияға арналған: 4.