Қаймақтан жасалған құймақтар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер қаймақ 2 толық емес кесе, бидай ұны 3 кесе, жұмыртқаның мука 5, сары май 50 г, су 1 стакан, ашытқы 30 г, қарақұмық ұны 1 стакан, қант 1 ас қасық, сүт 1 стакан, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Кәстрөлге 1 стакан жылы су құйыңыз, ондағы ашытқыны араластырыңыз, барлық қарақұмық ұнын қосып, жақсылап араластырғаннан кейін қамырды жылы жерге қойыңыз. Отар қолайлы болған кезде, сметаны кастрюльге салыңыз- жақсы, барлық бидай ұнын қосып, жұқа қамыр илеңіз. Салқындатылған жұмыртқаның ағын жақсылап шайқаңыз, оларды және жұмсартылған майды бидай ұны қамырына қосып, жақсылап араластырыңыз. Қамыр қолайлы болған кезде оны бидай ұны қамыры бар кастрюльге салыңыз, оған еріген тұз, қант қосылған бір стақан жылы сүтті құйыңыз да, барлық қамырды шпатламен жақсылап шайқаңыз. Құймақтарды әдеттегідей пісіріңіз.