Квас "Өте жақсы"
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қажетті: 600 г қара бидай ұны, 204 г бидай ұны, 300 мл құрғақ уыт, 100 г жалбыз, 25 г ашытқы.
Сипаттамасы Дайындау тәсілі. Барлық қара бидай ұнын, 4 г бидай ұнын және уыттарды қатты қамыр алынғанша ыстық сумен илеп, тұндыру үшін түні бойы жылы жерге қойыңыз. Содан кейін бұл қамырды кесектер пайда болмас үшін 5 л суық сумен араластырыңыз. 200 г бидай ұны мен ашытқыны алыңыз, бәрін 150 мл жылы сумен шайқаңыз және көтерілу үшін жылы жерге қойыңыз. Содан кейін бұл қамырды біздің квасқа құйыңыз, оған жалбыз сорпасын қосыңыз. Ыдыстарды мықтап жабыңыз және түнде жылы жерге қойыңыз. Таңертең квас дайын!