Квас "Қысқы"
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қажетті: 400 г 2-сұрыпты бидай ұны, 80 г қарақұмық ұны, 200 г ұнтақталған бидай уыты, 320 г ұнтақталған арпа уыты. Қамыр үшін: 120 г бидай ұны, 80 г қарақұмық ұны, 75 мл ашытқы, 80 г қант.
Сипаттамасы Дайындау тәсілі. Ұнды араластырып, жылы сумен сұйылтыңыз, кесектер пайда болмайтындай етіп сүртіңіз (шамамен 4 литр су қажет). Кәстрөлді ыстық пешке, ал пеш суыған кезде батареяға салып, 24 сағат бойы сол жерде ұстаңыз. Содан кейін қамырды аздап жылы сумен (шамамен 6 л) ерітіңіз. Квас қалыңдығы түбіне түсіп кететіндей етіп тұруы керек. Әзірше қамырды дайындайық: ұн мен ашытқыны сұйық қамыр пайда болғанша жылы сумен сұйылтып, жақсылап көтерілуіне рұқсат етіңіз. Бұл қамырды таза кастрюльге құйыңыз, белгіленген квасты қосыңыз. Мұқият араластырыңыз, қантты салыңыз да, 20 сағатқа қалдырыңыз. Содан кейін қайтадан араластырыңыз, бөтелкелерге құйыңыз, тығындап, салқын жерге қойыңыз, бірақ квас қатып қалмас үшін.