Квас "Мінезімен"
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қажетті: 30 г ұсақ қара бидай уыты, 30 г ірі қара бидай уыты, 30 г ұсақ арпа уыты, 70 г қара бидай ұны. 10 г бидай ұны, 40 г қант, 10 г ашытқы.
Сипаттамасы Дайындау тәсілі. Барлық уыт пен 60 г қара бидай ұнынан қайнаған суға қатты қамырды қайнатыңыз, оны алдыңғы рецепттегідей түні бойы батареяға немесе пешке салыңыз. Содан кейін қамырды кастрюльге салыңыз да, сумен сұйылтыңыз, бірақ сұйық емес, жалбыз қосып, жабық күйде бір тәулікке қалдырыңыз. Осыдан кейін ашытқыны қалған қара бидай ұны мен бидай ұны қосылған кастрюльге салыңыз, жақсылап араластырыңыз және 1-2 сағатқа қалдырыңыз. Содан кейін бұл квасты 10 литр суық сумен сұйылтыңыз, оны кішкене бөліктерге құйған дұрыс, әр жолы жақсылап араластырыңыз және ашыту үзілмейтініне көз жеткізіңіз. Судың бұл мөлшерін 3 тәулік ішінде қосу керек. Бұл кезде барлық қалыңдықтар алдымен жоғары көтеріледі, содан кейін түбіне батады, ал квас таза болады. Егер осы процестің соңында квас тиісті қышқылға ие болмаса, оны жеткілікті қышқыл болғанша жылы ұстаңыз. Содан кейін квасты бөтелкелерге құйып, суықта сақтаңыз.