Және тағы басқа квасок
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қажетті: 300 мл қара бидай уыты, 300 г ірі қара бидай ұны, 3 ас қасық. л қарақұмық ұны.
Сипаттамасы Дайындау тәсілі. Уыт пен қара бидай ұнын қайнаған сумен қайнатыңыз және кесектер пайда болмас үшін жақсылап араластырыңыз (орташа қалыңдықтағы қамыр). Түнде өте жылы жерге қойыңыз. Таңертең қамырды 5 литр суық сумен сұйылтыңыз. Қарақұмық ұны мен ашытқыны 50 г жылы сумен шайқаңыз, оны көтеріп, осы ерітіндіні квасқа құйыңыз. Қышқыл болған кезде оны суыққа қойыңыз. Бұл квас қуырылған тағамдарды дайындау үшін өте қолайлы.