Кәдімгі квас
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қажетті: 600 г қара бидай ұны, 330 г уыт, 60 г жақсы бидай ұны, 25 г ашытқы.
Сипаттамасы Дайындау тәсілі. Барлық қара бидай ұнын, барлық уыт пен 40 г бидай ұнын ыстық сумен сүртіп, батареяға немесе ыстық, бірақ сөндірілген пешке кешке дейін қойыңыз. Содан кейін қамырды кастрюльге жіберіп, 5 л суық суға құйыңыз. Қамырды кесектер болмайтындай етіп сумен араластырыңыз, содан кейін бөшкеге құйыңыз (жақсырақ ағаш). Қалған 20 г бидай ұны мен ашытқыны 150 мл жылы сумен шайқаңыз және қамырды көтеру үшін жылы жерге қойыңыз. Содан кейін бұл ерітіндіні біздің кваспен (жұқа) сұйылтып, бөшкеге құйыңыз. Квасты түнде жылы жерде қалдырыңыз, таңертең бөтелкеге құйыңыз және сақтау үшін салқын жерге қойыңыз.