"Қышқыл қырыққабат сорпасы" квасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қажетті: 600 г бидай уыты, 600 г арпа уыты, 400 г 2-сұрыпты бидай ұны, 400 г қарақұмық ұны, 25 г ашытқы.
Сипаттамасы Дайындау тәсілі. Ұн мен уыт қайнаған сумен қайнатылады, қамырдың орташа қалыңдығына дейін араластырылады және 5 сағатқа қалдырылады. Содан кейін қайнаған суды айран консистенциясына дейін қосыңыз, мұз үстінде тұрыңыз. Ашытқыны және 100 г ашытылған ұнтақты сол сұйықтықпен сұйылтыңыз. Барлығы салқындаған кезде оны негізгі ыдысқа құйып, жылы жерге қойып, қышқылға жіберіңіз. Бөтелкеге құйыңыз, мықтап жабыңыз және суық жерге қойыңыз. Дәл осы квас сорты окрошкаларды дайындауға өте қолайлы. Ол сондай-ақ арық қырыққабат сорпасы үшін негіз ретінде жақсы. Байқап көріңіз!