Кептірілген жемістерден алынған шикі квас
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 10 литр квасқа: қара бидай жармасы - 2 кг, қара бидай ұны - 400 г, су - 15 л, ашытқы - 40 г.Ескірген қара бидай нанын тілімдерге бөліп, пеште кептіріңіз. Ұнның бір бөлігін (рецепт бойынша 2/3) нан үгіндісімен бірге қайнаған сумен қайнатыңыз, ыдыстарды шүберекпен жауып, бір тәулікке қалдырыңыз. Сонымен бірге қалған ұнды жылы қайнаған сумен сұйылтып, ашытқыны қосып, ашыту үшін бір тәулікке қалдырыңыз. Алынған қамырды дайындалған крекер, ұн және су қоспасына құйыңыз, жақсылап араластырыңыз және рецептте көрсетілген мөлшерде қайнатылған сумен сұйылтыңыз. Бірнеше күннен кейін квас дайын болады. Оны салқын жерде сақтау керек, оны қайнаған сумен толтырған кезде қосыңыз.