Суға малынған алмұрт
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Құюдың құрамы: 10 литр су үшін - 150 г қара бидай ұны немесе 150 г қара бидай крекері немесе 100 г құрғақ квас, 2 ас қасық. ас қасық тұз, 1 ас қасық. құрғақ қыша қасық. Қатты алмұрттарды жуып, сабағын жоғары қаратып, кең ауызды ыдысқа салыңыз. Қатарларды қара бидай сабанымен ауыстырыңыз, үстіне сабан қабатын да салыңыз. Суслоны толтыруды дайындаңыз. Қара бидай ұнын, крекерді немесе құрғақ квасты 0,5 литр жылы қайнаған суға араластырыңыз, содан кейін 2 литр қайнаған су құйыңыз, қақпағын жауып, суығанша қалдырыңыз. Сүзіңіз, тұз, қыша қосыңыз, сусланың көлемін қайнаған сумен 10 литрге дейін жеткізіңіз. Алмұртпен толтырылған ыдыстарды сусламен толтырыңыз, шүберекпен жабыңыз, шеңбер мен қысымды қойыңыз. Алғашқы 8-10 күнде алмұрттың үстіңгі қабаты сусламен жабылғанына көз жеткізіп, 18-22 ° C температурада ұстаңыз, қажет болған жағдайда толтырыңыз. Содан кейін ашыту үшін суық жерге ауыстырыңыз. 1,5 айдан кейін алмұрт жеуге дайын болуы керек.