Суға малынған алмалар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Сусын үшін: 2 литр су үшін - 200 г қара бидай ұны (немесе 200 г қара бидай крекері немесе 150 г құрғақ квас) Алманы бөшкелерде, ванналарда, эмальданған ыдыстарда және шыны ыдыстарда жібітуге болады. Бірақ кез келген жағдайда алмаларды бұтақтарымен жоғары қарай орналастырады. Әрбір қабат қара бидай сабанымен немесе қара қарақат жапырағымен қабаттасады. Піскен, дақтары мен зақымдары жоқ, мөлшері бірдей алмалар лобқа жарамды. Ванна сусламен құйылады. Сусланы келесідей дайындайды: ұнды (немесе қара бидай крекерін немесе 150 г құрғақ квасты) алдымен аз мөлшерде салқын қайнаған суға араластырады, 2 литр қайнаған суға құяды, араластырады, тұндырады және сүзеді. Алынған ерітіндіге 10 литрге дейін қайнатылған су және әр литрге 2 ас қасық қосыңыз. ас қасық тұз және құрғақ қыша. Алмаларды міндетті түрде жабу керек. Алманың үстіне кенеп, оның үстіне шеңбер, ал оның үстіне қысым жасалады. Алғашқы 5-6 күнде ваннадағы ерітіндінің деңгейін күн сайын тексеріп, қажет болған жағдайда оны толтыру қажет. 8 - 10 күннен кейін ваннаны жертөлеге немесе басқа суық жерге түсіреді, оны кем дегенде 0С температурада ұстайды. 35 - 40 күннен кейін алма жеуге дайын болады. Сусланы қант немесе бал қосып дайындауға болады. 10 литр су үшін 300 г қант, 2 ас қасық тұз және 2 ас қасық құрғақ қыша алыңыз. Қант қосылған су қайнатылады, салқындатылады, содан кейін қыша мен тұз салынады, жақсылап араластырылады. Қантты балдың екі еселенген мөлшерімен алмастыруға болады. Сусланың орнына алмаға қайнатылған сүтті (10 литр суға 10 шай қасық) және 2 ас қасық тұз бен құрғақ қыша қосып, салқын қайнатылған су құюға болады.